Döntött az UEFA, fontos változás jön az Európa-bajnokságra készülő válogatottak életében

Meghallgatásra talált a holland szövetségi kapitány, Ronald Koeman óhaja, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága pénteken elfogadta az Európa-bajnokságon részt vevő együttesek keretlétszámának növelését.

2024. 05. 03. 20:43
UEFA EURO 2024 Trophy Tour arrives at the Olympic Stadium in Berlin
Az Európa-bajnoki serleg, amiért júniusban 24 nemzeti válogatott száll harcba. Fotó: HANNIBAL HANSCHKE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA Nemzeti Csapatok Versenybizottsága korábban megszavazta, hogy a nyári, Németországban sorra kerülő Európa-bajnokságra kijutott válogatottak 23-ról 26-ra emelhessék a játékoskeretek létszámát, ezt fogadta el most az európai szövetség végrehajtó bizottsága is.

Az előzmények

Huszonhat tagú keretet először a 2021-es Eb-re lehetett benevezni, igaz, akkor a koronavírus miatt döntött emellett az UEFA. A nemzetközi szövetség által szervezett világbajnokság esetében szintén 26 főt lehetett nevezni, ám az eredeti tervek szerint a 2024-es Európa-bajnokságon ezt a létszámot 23-ra csökkentették volna. Ez nem tetszett a holland nemzeti csapatot irányító Ronald Koemannak, aki a márciusban játszott válogatott mérkőzések során abszurdnak nevezte, hogy csak 23 játékost lehet beválogatni az Eb-keretbe, egyúttal jelezte, német kollégája, Julian Nagelsmann is egyetért vele. Az angol csapatot vezető Gareth Southgate ennyire egyértelműen nem foglalt állást, de azt mondta, sokkal nehezebb lenne 23 játékost kiválasztani, mint 26-ot.

A kontinenstornát június 14. és július 14. között rendezik meg. A sorozatban harmadszor Eb-résztvevő magyar válogatott a házigazda németekkel, valamint a svájciakkal és a skótokkal szerepel azonos csoportban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.